Boşanma Davası Avukatı

Boşanma süreci taraflar açısından gerek maddi gerekse de manevi anlamda yıpratıcı bir süreç olmakla birlikte bu sürec, hukuki manada doğru yürütülmediği durumlarda tarafların boşanmanın sonuçları noktasında hak kaybı yaşamalarına sebep olmaktadır. Boşanma avukatı boşanma sürecinde yaşanabilecek nafaka, velayet, boşanma tazminatı, mal paylaşımı gibi hususlarda yaşanabilecek hak kayıplarının önüne geçilebilmesi adına müvekkillerine hukuki destek sağlamaktadır.

Boşanma Avukatı Tutmak Faydalı Mıdır?

Boşanma aşamasında tarafların maddi ve manevi taleplerinin karşılanması ancak doğru bir süreç yönetimi ile mümkündür. Bu bağlamda boşanmanın velayet gibi manevi sonuçları olduğu gibi tazminat, nafaka, mal paylaşımı gibi maddi sonuçları da olmaktadır. Taraflar boşanmanın tüm sonuçlarında uzlaşmaları durumunda boşanma avukatı tarafından hazırlanacak olan boşanma protokolü ile hak kaybı yaşamaksızın hızlı bir şekilde bu süreci sonlandırabileceklerdir. Çekişmeli boşanmalarda ise (tarafların boşanmanın sonuçları üzerinde herhangi bir konuda uzlaşma sağlayamamaları durumunda) boşanma avukatı çocuğun velayeti, boşanma sonrası nafaka ödenip ödenmeyeceği ödenecekse ne kadar olması gerektiği, boşanma sonrası mal paylaşımının nasıl yapılacağı, boşanmadan doğan maddi ve manevi kayıpların telafisi açısından tazminat ödenip ödenmeyeceği ya da ödenecek ise ne kadar olması gerektiği, boşanma sonrası çocukla kişisel ilişkinin tesisi… gibi önemli konularda hukuki destek sağlayarak boşanma sürecinde kişilerin hak kaybı yaşamalarının önüne geçecektir.

Boşanma Avukatı Tutmak Zorunlu Mudur?

Her davada olduğu gibi boşanma davalarında da avukat tutulması zorunlu bir durum değildir. Fakat gerek çekişmeli gerekse de anlaşmalı boşanma süreci hukuki anlamda zor ve karmaşık bir süreç olup bu sürecin hukuki temelinin doğru şekilde yürütülememesi yukarıda da belirttiğimiz üzere maddi ve manevi hak kaybı yaşamasına sebep olacaktır. Boşanma avukatı ise boşanma aşamasındaki bireylerin dava sürecinde izlemeleri gereken yolları doğru bir şekilde işleyerek sürecin sorunsuz noktalanmasını sağlayabilmektedir.

Boşanma Avukatı İstanbul

Boşanma davaları ve Aile Hukuku alanında faaliyet gösteren hukuk büromuz olarak, gerek boşanma aşamasında dava sürecinin yürütülmesi gerekse de boşanma sonrası velayet, mal paylaşımı, nafaka artırım veya nafakanın kaldırılması, yurtdışı boşanmaların Türkiye’de tanınması ve tenfizi gibi teknik konularda hukuki destek vermektedir. Bünyemizde bulunan boşanma avukatları tarafından profesyonel hukuki destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum bırakın