Adli Tatilde Boşanma Davası Açılır Mı?

Boşanmak istiyorum diyen kişiler açısından sıklıkla merak edilen konulardan birisi de yaz döneminde gerçekleşen adli tatilde boşanma davası açılıp açılmayacağıdır. Adli tatilde boşanma davası açılır mı diyen kişilerin boşanma istemiyle dava açmaları mümkündür. Fakat dava için duruşma günü çoğu zaman adli tatil bitimine verilmektedir. Bu da en kısa sürede boşanmak isteyen kişiler açısından 2 3 aylık bir zaman kaybı anlamına gelir. Yazın boşanmak isteyen kişilerin açılacak boşanma davasında ivedilikle boşanması gerektiğine dair hakim kanaati oluşturmaları durumunda adli tatilde de boşanılabilmektedir.

Adli Tatilde Boşanma Davası Açılır mı?

Boşanmanın ivedilikle gerçekleştirilebilmesi için boşanma davası duruşma gününün adli tatile gelmesi gerekebilir. Bu noktada boşanmak bireyler açısından elzem bir durum olabilir. Örneğin yurt dışına gidecek olan kişinin Türkiye’de boşanma işlemini tamamlayarak gitmesi gerekebilir. Bu durumda boşanma davası adli tatilde açılabilmektedir ve boşanma davası duruşması adli tatilde görülebilmektedir. Burada boşanmanın elzem bir durum olduğu yönünde hakim kanaati oluşturulması gerekir. Hakim de yukarıdaki örnek özerinden gidecek olursak, yurtdışına çıkış yapacak olan kişinin vize ve uçak bileti gibi argümanları teyit amaçlı incelemek isteyebilir.

Adli Tatilde Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Adli Tatilde Boşanma Davası Açılır Mı diye merak eden ve boşanmayı adli tatilin bitmesini beklemeden gerçekleştirmek isteyen kişilerin bu süreçte uzman bir boşanma avukatı ile boşanma sürecini yürütmeleri önerilmektedir. Tutulacak olan boşanma avukatı müvekkilinin adli tatil döneminde boşanma gerçekleştirebilmesi için gerekli prosedürlerin hızlı ve doğru bir şekilde işletilmesini sağlayarak müvekkillerinin adli tatil içerisinde boşanmalarına olanak sağlayabilmektedir. Adli tatilde boşanma davası açacak kişiler boşanma için gerekli belgeler ile birlikte yetkili Aile Mahkemesine, Aile Mahkemesi olmayan yerlerde ise Asliye Hukuk Mahkemesine başvuru yapabilirler.

Adli Tatilde Boşanma Davası Görülür Mü?

Adli tatillerde hakimler izinli oldukları için boşanma davası görülme sayısı oldukça düşüktür. Nöbetçi hakimler olmakla birlikte, çoğunlukla açılacak boşanma davası için duruşma günleri adli tatilden sonraya verilmektedir. Adli tatil döneminde boşanma davası görülebilmesi için boşanma davası görülmesi yönünde bir aciliyet gereklidir

http://bosanmadavasi.org/adli-tatilde-bosanma-davasi-acilir-mi/.

Yorum bırakın